Power raw torta

Power raw torta-08

Mám rada sladkosti, nie som ten človek, čo si dokáže odrieknuť kúsok koláča, či čokolády. Snažím sa ale nájsť zdravšiu alternatívu ku „klasickým“ sladkostiam. Tak som sa dostala ku raw dezertom. Sú úžasné v tom, že môžete experimentovať s ingredienciami a rôznymi chuťami a príchuťami, obsahujú hodnotné suroviny a minimum, resp. žiadny cukor. Dnešný recept je inšpirovaný skvelými orechovými maslami z powerlogy.sk  Tak tu je sľúbený recept. Pozor, vysoko návykový!

Ingrediencie:

Korpus

250g vlašských orechov

280g ďatlí

5 lyžíc Powerlogy mandľového masla

almond-e-shop-one-pack-1-510x600

Krém

300g kešu

50g kakaového masla

50g Power kokosového oleja

coconut-e-shop-one-pack-510x600

3 banány

Med

Pravá vanilka, prípadne esencia

5 lyžíc Power nougat

5 lyžíc karobu

1 citrón

Voda

nougat-e-shop-one-pack-1-510x600 (1)

 

Postup:

Kešu namočíme na 12-24 hodín do vody. Vodu pravidelne vymieňame. Ďatle namočíme do vody – stačí 3-4 hodiny pred tým, ako ideme vyrábať tortu.

Power raw torta-01

Korpus:

Vlašské orechy pomelieme na drobno v sekáči, postupne pridávame ďatle a mandľové maslo, kým hmota nezačne mať konzistenciu plastelíny.

Power raw torta-02

Na dno formy dáme papier na pečenie. Hmotu vtlačíme do formy, čo najrovnomernejšie.

Power raw torta-03

Nakrájame si banány na kolieska a poukladáme na korpus.

Power raw torta-04

Krém:

V mixéri vymixujeme do hladka kešu, kakaové maslo, kokosový olej, vodu podľa potreby.

Odlejeme si väčšiu časť krému do misky, menšiu časť necháme v mixéri a pridáme zvyšné banány, šťavu z citróna, vanilku, med – podľa chuti. Krém vylejeme do formy.

Power raw torta-05

Do mixéra vlejeme druhú časť krému. Pridáme Power nougat, karob, med, poriadne zmixujeme a vylejeme do formy.

Power raw torta-06

Dáme stuhnúť do chladničky na cca 12 hodín.

Odstránime formu a môžeme zdobiť podľa fantázie.

Power raw torta-07

Dobrú chuť!

Power raw torta-09

Ak máte chuť na ďalšie recepty, kliknite sem.

Ivka Tondrová
Som expert na jedlo. Už takmer 40 rokov denno-denne musím jesť :-). Od narodenia dieťaťa mi už ale nie je ľahostajné čo na tom tanieri mám. Som pedant a lenivec zároveň. Z toho vzchádzajú moje nápady na jedlá – pedant vytvára vyváženú zdravú stravu a ten lenivec vo mne sa snaží, aby jedlo bolo rýchle a jednoduché na prípravu. Aby sa najedlo bábätko, ale aj dospelý človek. Môj príbeh si prečítajte tu:
Komentáre